ROMANYA VİZESİ

ROMANYA

Genel Özellikleri

  • BaşkentiBükreş
  • Telefon Kodu+40
  • Kuruluş Tarihi1878
  • Nüfus22.021.000
  • Milli MarşıDeşteapta-te
  • Para BirimiRumen Leyi
  • Romanya Ankara BüyükelçiliğiÇankaya Mahallesi Bükreş Sokak No:4 Çankaya Ankara
Romanya Vizesi

Romanya vizesi

Romanya seyahatinde bulunacak Türkiye vatandaşları bu ülkeye olan yolcukları öncesi Romanya vizesi almaları gerekmektedir.

Türkiye vatandaşları Romanya vizesi olmadan bu ülkeye giriş yapabilmeleri ise mümkün değildir.

Romanya ekspres vize uygulaması bulunmazken yine Romanya kapı vizesi uygulaması da bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaport sahibi kişiler ise Romanya vize işlemlerinden muaftır.

Romanya Vizesi İçin Gerekenler

Romanya vizesi için gerekli evraklar bu web sitesinin vize kategorileri bölümlerinde mevcuttur.  Ayrıca elçilik, vize başvuru sahibinden ek evrak talebinde bulunma hakkı her zaman vardır.

 Romanya Vize Ücretleri

Vize ücretleri yapılacak olan seyahat türüne ve Romanya’da ne kadar süre kalınacağına göre değişecektir.

Romanya’da uzun süreli kalınacak olması halinde bu durum Romanya vize fiyatlarını belirginleştirir.  Vize ücretleri, Romanya Büyükelçiliği Ankara çalışma alanı içerisindedir.

 

Romanya Büyükelçiliği Vize İstiyor mu?

Romanya ile Türkiye devleti arasında yapılan vize uyum anlaşmaları neticesinde iki ülke arası vize uygulamaları bulunmaktadır.

Romanya seyahati gerçekleştirecek olan Türkiye vatandaşlarının vize almaları zorunludur.

Sonuç olarak Romanya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedir.,

Romanya Vizesi Schengen

Romanya 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren Avrupa Birliği üyeliği almış olan bir ülkedir.

Romanya devleti henüz Schengen gurubu üyeliği bulunmazken alınmış olan Romanya vizesi ile Schengen ülkelerine giriş yapılamayacaktır.

Ancak pasaportunda geçerli Schengen vizesi olan kişiler Romanya’ya giriş yapabileceklerdir.

 

 Romanya Vizesi İçin Fotoğraf Ölçüsü

Romanya elçiliği,  vize işlemleri için kullanılacak olan fotoğraf ölçülerini göz önünde bulundurmaktadır.

 Fotoğraf ölçüsü 35X45 mm olması gerekirken biometrik ve kişinin güncel halini temsil etmesi gerekmektedir.

Bu özellikleri bulundurmayan fotoğraflarla yapılan vize başvuruları ise büyük oranda başarısızlıkla sonuçlanacaktır.

 Romanya Vizesi Almak Zor mu?

Uluslararası seyahatlerin gerçekleşebilmesi için en önemli prosedür vize işlemleridir.

Başarılı ve sorunsuz bir şekilde ziyaret edilecek olan ülkenin vizesini alabilmek için o ülkenin vize uyum koşullarının eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerekirken vize uyum koşullarının tam olarak yakalanamaması halinde o ülkenin vizesi alınamayacaktır.

Bu durum Romanya vizesi için de geçerli bir durumdur.

Türkiye vatandaşları bu ülkeye olan seyahatleri öncesi vize uyum koşullarını eksiksiz olarak yerine getirmelidir. Romanya vize uyum koşullarının eksiksiz bir şekilde tamamlanamaması halinde ise Romanya vizesini başarılı bir şekilde alabilmek zor olacaktır.

Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

Vize 2 farklı şekilde alınabilmektedir.

1 – Türkiye temsilciliklerine şahsi başvuru yaparak

2 – Vize işlemleri üzerine faaliyet gösteren danışmanlık firmaları ile

 

Romanya Konsolosluğu, Romanya Vizesi Kalktı mı?

”Romanya vizesi kalktı mı’’ sorusu Romanya seyahatinde bulunacak olan Türkiye vatandaşlarını yakından ilgilendiren bir konudur ancak Romanya vizesi kalkmamıştır.

Muhtemel Romanya seyahati bulunan Türkiye vatandaşları bu ülkeye olan yolculukları öncesi Romanya Türkiye temsilciliklerinden vizelerini almaları gerekmektedir.

Ayrıca Romanya vizesi kalktı mı sorusuna dair tüm bilgilere resmi kaynaklardan öğrenilmesi koşuluyla itibar edilmelidir.

 Romanya’ya Vizesiz Giriş

Vizesiz giriş yapabilmek için birden fazla seçenek bulunmaktadır.   vizesiz giriş için aranılan özellikler ise,

1 – Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaport sahibi olmak

2 – Schengen gurubu ülkesi, ABD, İngiltere, Kanada ve İsviçre ikame izni bulunması

3 – Pasaportunuz da geçerli bir Schengen vizesi olmasıdır.

 Romanya Vizesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

 Vize işlemlerinde kullanılacak olan pasaportlarınızın geçerlilik süresi Romanya seyahati sonrası en az 6 ay olmalıdır.

Vize uyum koşullarının eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerekmektedir. Vize uyum koşullarının yerine getirilmemesi halinde  vize alma imkânınız bulunmaz.

Vize işlemleri maksimum 10 iş günü sürmektedir. Romanya seyahati gündemi bulunan Türkiye vatandaşları bu ülkeye olan seyahatleri öncesi en az 15 gün  seyahatlerinin aksamaması için başvuru işlemlerine başlamalıdırlar.

Romanya bir Schengen gurubu ülkesi değildir. vizesi başvurularında bulunacak olan kişiler bu detayı gözden kaçırmamaları gerekmektedir.

Romanya vizesi alma sürecinizde vize kapıda ekibi olarak sizlere profesyonel danışmanlığımız ile yol göstermeye hazırız.100% Garantili Romanya vizesi

Almanya Vizesi, Amerika Vizesi, Avusturya Vizesi, Belçika Vizesi, Çek Cuhm. Vizesi, Çin Vizesi, Dubai Vizesi, Fransa Vizesi, Hindistan Vizesi, Hollanda Vizesi, İngiltere Vizesi, İspanya Vizesi İsviçre Vizesi, İtalya Vizesi, Macaristan Vizesi, Mısır Vizesi, Rusya Vizesi Yurtdışı vize, yurtdışı vizesi,

Romanya seyahati gündemi bulunan Türkiye vatandaşları bu ülkeye olan seyahatleri öncesi en az 15 gün  seyahatlerinin aksamaması için başvuru işlemlerine başlamalıdırlar.

Romanya vizesi almak için gerekli evraklar

Şirket sahipleri için Romanya vizesi

Şirket sahipleri için Turistik Romanya vizesi Romanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Çalışanlar için Romanya vizesi

Çalışanlar için Turistik Romanya vizesi Romanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Romanya vizesi almak için 2 adet...Detaylı Bilgi

Devlet memurları için Romanya vizesi

Devlet memurları için Turistik Romanya vizesi Romanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Esnaf ve Sanatkârlar için Romanya vizesi

Esnaf ve Sanatkârlar için Turistik Romanya vizesi Romanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Romanya vizesi almak için...Detaylı Bilgi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Romanya vizesi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Turistik Romanya vizesi Romanya’ya ticari vize almak için antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış olan, Romanya baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep...Detaylı Bilgi

Emekliler için Romanya vizesi

Romanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Romanya vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Ev Hanımları için Romanya vizesi

Romanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Romanya vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Öğrenciler için Romanya vizesi

Romanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Romanya vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Romanya Vizesi için Sıkça Sorulan Sorular

Romanya vizesi başvurusu için bankada ne kadar para olması gerekir?

Romanya konsolosluğu gönderdiğiniz hesap dökümünde bulunan hareketlerin aktif olmasına, düzenli olarak kullanılıp kullanılmadığına ve kalacağınız tarih aralığında bulunan miktarın harcamalarınızı karşılayıp karşılamadığına dikkat etmektedir.Genel olarak ele alındığında, banka hesabınızın...Detaylı Bilgi

Romanya vizesi başvuru ücretini nasıl ve nereye ödeyebiliriz?

Romanya vizesi için başvuru ücretiniz danışmanlık ücretimize dahil olmaktadır ve bu ödemeyi sizlerin yerine biz yapmaktayız.Detaylı Bilgi

Romanya vizesi ne kadar zamanda çıkar ?

Romanya vizesi başvurunuzun sonuçlanma süreci elçiliklerdeki yoğunluklar ve ülkeler arası anlaşmaların sık sık güncellenmesinden dolayı değişiklik göstermektedir.Bu süreç 3 gün ila 1 hafta arasında değişmektedir.Başvurularınızın konsoloslukların randevu sistemi ve...Detaylı Bilgi