MACARİSTAN VİZESİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Macaristan Vizesi

Macaristan vizesi – Macaristan vizesi için gerekli evraklar – Macaristan vize başvurusu – Macaristan vizesi ücreti – Macaristan konsolosluğu – vize işlemleri danışmanlık konularında uzmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.A sınıfı seyahat acentesi güvencesiyle hizmetinizdeyiz.

Macaristan vizesi, Macaristan seyahatinde bulunacak olan Türkiye vatandaşları için zorunlu bir uygulamadır. Macaristan vizesi bulunmayan kişilerin ülkeye giriş yapma imkânları ise yoktur. Macaristan vizesi bir Schengen vizesi kapsamında bulunurken, Macaristan Schengen vizesi ile diğer Schengen ülkelerine giriş yapılabilecektir. Macaristan vize başvuruları için randevu alınması gerekmektedir, randevusu olmayanlar ise Macaristan vize başvurularını gerçekleştiremeyeceklerdir.

Kısa süreli Macaristan seyahatleri için alınacak Macaristan vizesi, bir Schengen vizesidir. En fazla 90 gün konaklamalarda bu vize alınabilirken, daha fazla konaklama süresi için Macaristan Ulusal vizesi başvurusunda bulunmak gerekmektedir. Randevu sistemi ile çalışan Macaristan Konsolosluğu, yapılacak olan başvurularda randevuları ileri tarihleri aktarmaktadır.  Sebebi ise yoğunluktur.

Macaristan’a seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız, seyahat planlamasından en az 15 günce vize başvuru işlemlerine başlamalıdır.

Macaristan vize işlemleri için alınan randevu tarihi göz önünde bulundurularak Macaristan Konsolosluğu’nda zamanında bulunulmalıdır. Eğer randevu saatini kaçırırsanız, mevcut randevunuz iptal olacaktır. Yeni bir randevu almanız gerekir ve vize işlemlerinizin ertelenmesine neden olur. Bu yüzden randevu talep ederken, randevu zamanına kadar tüm evrakların hazırlanması gerektiğini unutmayınız. Aksi durumda randevunuz iptal edilir.

 Macaristan Vizesiz Nasıl Girilir?

Macaristan’a vizesiz giriş yapabilmek bazı durumlarda geçerlidir. Macaristan’a vizesi giriş yapabilmenin koşulları ise şöyledir;

1. Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaport sahipleri Macaristan’a vizesiz girebileceklerdir. Macaristan’a vizesiz girebilecek pasaportlar ise yeşil, gri ve kırmızı pasaporttur. Bu tip pasaporta sahip vatandaşlarımız 180 gün içerisinde 90 günü geçmeme ön koşulu ile Macaristan vize işlemlerinde muaftır.

2. ABD, Kanada, İsviçre, İngiltere veya herhangi bir Schengen ülkesi ikame izni bulunan TC vatandaşları yine Macaristan’a vize almadan giriş yapabilirler.

 Macaristan Vizesi Randevusu Alma

Macaristan vize başvurusu için randevu alınmak istenmesi halinde Macaristan Konsolosluğunun internet üzerinde bulunan resmi web sitesinin konu ile ilgili randevu alma bölümünü kullanmalısınız. Macaristan vizesi için randevuların yoğun olması halinde ise ileri bir tarihe randevu alabilirsiniz. Bu durumları göz önünde bulundurarak seyahat tarihinizden en az 15 – 20 gün önce Macaristan vizesi randevusu alma ve Macaristan vize işlemlerine başlamış olmalısınız.

 Macaristan Vizesi Kaç Günde Çıkar

Macaristan vizesinin çıkma süresi, Macaristan vize işlemlerinin başarılı bir şekilde sürdürülmesine bağlıdır. Macaristan vize işlemleri sorunsuz bir şekilde ilerlemesi halinde Macaristan vizesi maksimum 7 ila 10 iş günü içerisinde alınabilecektir. Ayrıca Macaristan Konsolosluğu, Macaristan vize başvurularını değerlendirmek için ek sürelere ihtiyaç duyabilmektedir. Bu durum Macaristan vizesinin kaç günde çıkacağını farklılaştırabilecektir.

Macaristan Elçiliği 

 

Macaristan vizesi alma sürecinizde vize kapıda ekibi olarak sizlere profesyonel danışmanlığımız ile yol göstermeye hazırız.100% Garantili Macaristan vizesi

Macaristan Vizesi Kalktı mı?

Macaristan’a vize kalkmamıştır, Macaristan Schengen üyesidir.

Almanya Vizesi, Amerika Vizesi, Avusturya Vizesi, Belçika Vizesi, Çek Cuhm. Vizesi, Çin Vizesi, Dubai Vizesi, Fransa Vizesi, Hindistan Vizesi, Hollanda Vizesi, İngiltere Vizesi, İspanya Vizesi İsviçre Vizesi, İtalya Vizesi, Romanya Vizesi, Macaristan Vizesi, Rusya Vizesi

MACARİSTAN

Genel Özellikleri

  • BaşkentiBudapeşte
  • Telefon Kodu+36
  • Kuruluş TarihiMS 895
  • Nüfus9.905.000
  • Milli MarşıHimnusz
  • Para BirimiForint
  • Macaristan Ankara BüyükelçiliğiSancak Mahallesi Layoş Koşut Caddesi No:2 Çankaya Ankara
Macaristan Vizesi Hakkında Genel Bilgiler

Turistik Yerleri

Macaristan vizesi almak için gerekli evraklar

Şirket sahipleri için Macaristan vizesi

Şirket sahipleri için Turistik Macaristan vizesi Macaristan vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Çalışanlar için Macaristan vizesi

Çalışanlar için Turistik Macaristan vizesi Macaristan vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Macaristan vizesi almak için 2 adet...Detaylı Bilgi

Devlet memurları için Macaristan vizesi

Devlet memurları için Turistik Macaristan vizesi Macaristan vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Esnaf ve Sanatkârlar için Macaristan vizesi

Esnaf ve Sanatkârlar için Turistik Macaristan vizesi Macaristan vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Macaristan vizesi almak için...Detaylı Bilgi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Macaristan vizesi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Turistik Macaristan vizesi Macaristan’ya ticari vize almak için antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış olan, Macaristan baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep...Detaylı Bilgi

Emekliler için Macaristan vizesi

Macaristan vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Macaristan vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Ev Hanımları için Macaristan vizesi

Macaristan vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Macaristan vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Öğrenciler için Macaristan vizesi

Macaristan vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Macaristan vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Macaristan Vizesi için Sıkça Sorulan Sorular

Macaristan vizesi başvurusu için bankada ne kadar para olması gerekir?

Macaristan konsolosluğu gönderdiğiniz hesap dökümünde bulunan hareketlerin aktif olmasına, düzenli olarak kullanılıp kullanılmadığına ve kalacağınız tarih aralığında bulunan miktarın harcamalarınızı karşılayıp karşılamadığına dikkat etmektedir.Genel olarak ele alındığında, banka hesabınızın...Detaylı Bilgi

Macaristan vizesi başvuru ücretini nasıl ve nereye ödeyebiliriz?

Macaristan vizesi için başvuru ücretiniz danışmanlık ücretimize dahil olmaktadır ve bu ödemeyi sizlerin yerine biz yapmaktayız.Detaylı Bilgi

Macaristan vizesi ne kadar zamanda çıkar ?

Macaristan vizesi başvurunuzun sonuçlanma süreci elçiliklerdeki yoğunluklar ve ülkeler arası anlaşmaların sık sık güncellenmesinden dolayı değişiklik göstermektedir.Bu süreç 3 gün ila 1 hafta arasında değişmektedir.Başvurularınızın konsoloslukların randevu sistemi ve...Detaylı Bilgi