LETONYA VİZESİ

LETONYA

Genel Özellikleri

  • BaşkentRiga
  • Telefon Kodu+371
  • Kuruluş Tarihi 18 Kasım 1918
  • Nüfus2.013.000
  • Milli MarşıDievs, Sveti Latviju
  • Para BirimiEuro
  • Letonya Ankara BüyükelçiliğiKazım Özalp Mahallesi 06700 Ankara

letonya vizesi, için gerekli evraklar, letonya ya vize , leton vizesi, letonya vizesi alma işlemleri hakkında bilgi

Letonya Vizesi

Letonya Vizesi

Letonya seyahatinde bulunacak olan vatandaşlarımız bu ülkeye olan seyahatleri öncesi Letonya vizesi almaları gerekmektedir. Letonya bir Schengen ülkesidir. Türkiye ile Letonya arasında vize uygulaması bulunurken yeşil pasaport sahibi, hizmet pasaport sahibi ve diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarımızın ise Letonya vize işlemlerinde bulunmalarına gerek yoktur. Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaport sahibi vatandaşlarımız 6 ay içerisinde 90 günü geçmeme ön koşulu ile Letonya vizesi almalarına gerek yoktur.

Letonya devletinin Türkiye’de sadece Ankara Büyükelçiliği bulunurken Letonya vizesi hakkında en yetkili kurum Letonya Büyükelçiliği Ankara’dır.

Letonya vizesi başvurularında bulunacak olan vatandaşlarımızın Letonya vize işlemleri için son 10 yıl içerisinde almış oldukları pasaportları kullanmaları gerekirken bu pasaportların Letonya seyahati bitimi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olmalıdır.

 

Letonya Konsolosluğu, Letonya Vizesi Nasıl Alınır?

Letonya vizesi Schengen vizesidir. Letonya vizesi için başvuruda bulunacak olan vatandaşlarımızın pasaportlarında son 3 yıl içerisinde almış oldukları Schengen vizesi varsa şayet başvuruları şahsen yapmaları gerekmemektedir. İlk Schengen vize başvurusu ise vatandaşlarımız başvuruya şahsen gitmeleri gerekmektedir.

Vatandaşlarımız Letonya Schengen vizelerini, Letonya Türkiye Temsilciliklerine şahsi başvuru yaparak veya Letonya vize işlemleri üzerine faaliyet göstermekte olan temsilcilikler aracılığı ile Letonya vizelerini alabilirler.

Not: İstanbul Letonya Konsolosluğu bulunmazken, Letonya devletinin İstanbul’da sadece fahri konsolosluğu bulunmaktadır. Letonya Büyükelçiliği Ankara Vize bölümü ise Letonya vizesine dair en yetkili Letonya temsilciliğidir.

Letonya vizesi nereden alınır?

Letonya Konsolosluklarından veya Özel yetkilendirilmiş danışmanlık firmalarından sağlanabilir.

Vize başvurularında dikkat edilecek hususlar nelerdir?

Pasaportunuzun yıpranmamış olması bir avantajdır. Yıpranmış pasaportla vize alsanız dahi sınırdan geri çevrilme ihtimaliniz vardır. Yıpranmış, hasar görmüş pasaportunuz varsa vize başvurusu öncesi pasaportunuzu yenilemenizi tavsiye ediyoruz.

Pasaport geçerlilik süresinin, vize almak için yaptığınız başvuru tarihinden itibaren en az bir yıl olmasına dikkat etmelisiniz.
Başvurunuzu yaparken, belgelerinizin doğru ve eksiksiz olması gerekir.

 

Almanya Vizesi, Amerika Vizesi, Avusturya Vizesi, Belçika Vizesi, Çek Cuhm. Vizesi, Çin Vizesi, Dubai Vizesi, Fransa Vizesi, Hindistan Vizesi, Hollanda Vizesi, İngiltere Vizesi, İspanya Vizesi, İsrail Vizesi, İsviçre Vizesi, İtalya Vizesi, Romanya Vizesi, Finlandiya Vizesi, Macaristan Vizesi, Cezayir Vizesi, Mısır Vizesi, Rusya Vizesi Yurtdışı vize, yurtdışı vizesi, yurtdışı vize, norveç vizesi

Letonya vizesi alma sürecinizde vize kapıda ekibi olarak sizlere profesyonel danışmanlığımız ile yol göstermeye hazırız.100% Garantili Letonya vizesi

Letonya vizesi almak için gerekli evraklar

Şirket sahipleri için Letonya vizesi

Şirket sahipleri için Turistik Letonya vizesi Letonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. ( 5...Detaylı Bilgi

Çalışanlar için Letonya Vizesi

Çalışanlar için Turistik Letonya vizesi Letonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Letonya vizesi almak için 2 adet...Detaylı Bilgi

Devlet memurları için Letonya vizesi

Devlet memurları için Turistik Letonya vizesi Letonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Esnaf ve Sanatkârlar için Letonya vizesi

Esnaf ve Sanatkârlar için Turistik Letonya vizesi Letonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Letonya vizesi almak için...Detaylı Bilgi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Letonya vizesi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Turistik Letonya vizesi Letonya’ya ticari vize almak için antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış olan, Letonya baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep...Detaylı Bilgi

Emekliler için Letonya vizesi

Letonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Letonya vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Ev Hanımları için Letonya vizesi

Letonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Letonya vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Öğrenciler için Letonya vizesi

Letonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Letonya vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Letonya Vizesi için Sıkça Sorulan Sorular

Letonya vizesi başvurusu için bankada ne kadar para olması gerekir?

Letonya konsolosluğu gönderdiğiniz hesap dökümünde bulunan hareketlerin aktif olmasına, düzenli olarak kullanılıp kullanılmadığına ve kalacağınız tarih aralığında bulunan miktarın harcamalarınızı karşılayıp karşılamadığına dikkat etmektedir.Genel olarak ele alındığında, banka hesabınızın...Detaylı Bilgi

Letonya vizesi başvuru ücretini nasıl ve nereye ödeyebiliriz?

Letonya vizesi için başvuru ücretiniz danışmanlık ücretimize dahil olmaktadır ve bu ödemeyi sizlerin yerine biz yapmaktayız.Detaylı Bilgi

Letonya vizesi ne kadar zamanda çıkar ?

Letonya vizesi başvurunuzun sonuçlanma süreci elçiliklerdeki yoğunluklar ve ülkeler arası anlaşmaların sık sık güncellenmesinden dolayı değişiklik göstermektedir.Bu süreç 3 gün ila 1 hafta arasında değişmektedir.Başvurularınızın konsoloslukların randevu sistemi ve...Detaylı Bilgi