İSPANYA VİZESİ

İSPANYA

Genel Özellikleri

  • click BaşkentiMadrid
  • Telefon Kodu+34
  • Kuruluş Tarihi1479
  • Nüfus40.525.000
  • Milli MarşıMarcha Real
  • Para BirimiEuro
  • İspanya Ankara BüyükelçiliğiCevdet Sokak No:8 Çankaya Ankara
İspanya Vizesi

İspanya Vizesi

İspanya, Avrupa Birliği ve Schengen gurubu ülkesidir. Türkiye ile İspanya arasında vize uygulaması bulunurken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları muhtemel İspanya seyahatleri öncesi bu ülkenin vizesini almaları gerekecektir. Kısa süreli vize başvurularında bulunulacak olması halinde İspanya Schengen vizesi başvurularında bulunulmalıdır. Kısa süreli İspanya Schengen vizesi maksimum 90 gün olarak verilirken, 90 günden daha fazla alınan İspanya vizesi ise İspanya ulusal vizesi olacaktır.

İstanbul İspanya Konsolosluğuna direk olarak İspanya kısa süreli vize başvuruları yapılamayacaktır, 90 günü geçmeyen İspanya turistik vize, İspanya ticari vize ve İspanya aile ziyareti vizeleri İspanya vize işlemleri için çalışmaları yürüten danışman firmalar aracılığıyla başvurularda bulunabilirsiniz. İspanya uzun süreli, D vize ve Erasmus vizesi gibi başvurular ise direk olarak İspanya Konsolosluğu İstanbul ve İspanya Büyükelçiliği Ankara’ya gerçekleştirebilecektir.

İspanya vize işlemleri için randevu alınması zorunludur, vize işlemlerinde kullanılacak pasaport son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olup ve en az 3 ay 15 gün geçerliliği bulunmalıdır.

İspanya Konsolosluğu

İspanya Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

İspanya Schengen vizesi, İspanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş İspanya vize işlemleri için çalışmalar yürüten akredite kurumlar aracılığıyla alınabilmektedir. İspanya Schengen vizesi için İspanya vize uyum koşulları eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi gerekirken, Ankara ve Gaziantep’ten yapılacak vize başvuruları ise direk olarak İspanya Büyükelçiliği Ankara Konsolosluk bölümüne yapılmalıdır.

 

İspanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Vize için gerekli belgeler seçilecek olan İspanya vizesi kategorisine göre değişmektir. İspanya turist vizesi, İspanya ticari vize, İspanya aile ziyareti vizesi kısa süreli İspanya vizesi kategorilerini oluştururken, İspanya D vize ve Erasmus vizeleri ise uzun süreli İspanya vizeleridir. İspanya seyahatinizin içeriği ile uyumlu olan İspanya vizesi türünü seçerek bu web sitesinin konunuzla ilgisi olan butonlarını kullanarak İspanya vizesi için gerekli belgeleri öğrenebilir ve edinebilirsiniz.

Ayrıca İspanya Konsolosluğu bazı durumlarda ek evrak talebinde bulunabilirken bu durum İspanya vizesi için gerekli belgelerinizi farklılaştıracaktır.

İspanya Vizesi Başvuru Formu

İspanya vize başvuru formu, İspanya Konsolosluğu tarafından hazırlanmış 4 sayfalık resmi bir belgedir. Türkçe ve eksiksiz olarak doldurmalı, İspanya vize başvuru evrakları arasında mutlaka bulundurulmalıdır.  İspanya vize başvuru formunu, İspanya Konsoloslukları, İspanya Konsolosluğu web siteleri ve İspanya vize işlemlerine yönelik çalışmaları bulunan firmalardan bu belgeyi edinebilirsiniz.

İspanya Vizesi Kaç Günde Çıkar

İspanya vizesi evraklarınız tamamlanmasına ve konsolosluğun yoğunluğuna göre değişebilecektir. İspanya vize işlemleriniz normal seyrinde ilerlemesi halinde ise 5 ila 7 iş günü içerisinde alınabilecektir.

İspanya Vize Ücreti

İspanya vize ücreti yapılacak olan İspanya vizesi türüne göre ve İspanya’da ne kadar kalınacağına göre değişmektedir. Vize ücretlerini başvurunuz sırasında yahut öncesinde sizlere danışmanlık etmekte olan kurumlardan öğrenebilirsiniz.

TURİSTİK İSPANYA VİZESİ

ispanya elçiliği

ispanya vizesi

Vize alma sürecinizde vize kapıda ekibi olarak sizlere profesyonel danışmanlığımız ile yol göstermeye hazırız.100% Garantili vize

Almanya Vizesi, Amerika Vizesi, Avusturya Vizesi, Belçika Vizesi, Çek Cuhm. Vizesi, Çin Vizesi, Dubai Vizesi, Fransa Vizesi, Hindistan Vizesi, Hollanda Vizesi, İngiltere Vizesi,  İsviçre Vizesi, İtalya Vizesi, Romanya Vizesi, Macaristan Vizesi, Mısır Vizesi, Rusya Vizesi

İspanya vizesi almak için gerekli evraklar

Şirket sahipleri için İspanya vizesi

Şirket sahipleri için Turistik İspanya vizesi İspanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Çalışanlar için İspanya vizesi

Çalışanlar için Turistik İspanya vizesi İspanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) İspanya vizesi almak için 2 adet...Detaylı Bilgi

Devlet memurları için İspanya vizesi

Devlet memurları için Turistik İspanya vizesi İspanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Devlet memurları için İspanya vizesi

Devlet memurları için Turistik İspanya vizesi İspanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Esnaf ve Sanatkârlar için İspanya vizesi

Esnaf ve Sanatkârlar için Turistik İspanya vizesi İspanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) İspanya vizesi almak için...Detaylı Bilgi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için İspanya vizesi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Turistik İspanya vizesi İspanya’ya ticari vize almak için antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış olan, İspanya baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep...Detaylı Bilgi

Emekliler için İspanya vizesi

İspanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) İspanya vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Ev Hanımları için İspanya vizesi

İspanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) İspanya vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Öğrenciler için İspanya vizesi

İspanya vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) İspanya vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

İspanya Vizesi için Sıkça Sorulan Sorular

İspanya vizesi başvurusu için bankada ne kadar para olması gerekir?

İspanya konsolosluğu gönderdiğiniz hesap dökümünde bulunan hareketlerin aktif olmasına, düzenli olarak kullanılıp kullanılmadığına ve kalacağınız tarih aralığında bulunan miktarın harcamalarınızı karşılayıp karşılamadığına dikkat etmektedir.Genel olarak ele alındığında, banka hesabınızın...Detaylı Bilgi

İspanya vizesi başvuru ücretini nasıl ve nereye ödeyebiliriz?

İspanya vizesi için başvuru ücretiniz danışmanlık ücretimize dahil olmaktadır ve bu ödemeyi sizlerin yerine biz yapmaktayız.Detaylı Bilgi

İspanya vizesi ne kadar zamanda çıkar ?

İspanya vizesi başvurunuzun sonuçlanma süreci elçiliklerdeki yoğunluklar ve ülkeler arası anlaşmaların sık sık güncellenmesinden dolayı değişiklik göstermektedir.Bu süreç 3 gün ila 1 hafta arasında değişmektedir.Başvurularınızın konsoloslukların randevu sistemi ve...Detaylı Bilgi