FİNLANDİYA VİZESİ

FİNLANDİYA

Genel Özellikleri

  • BaşkentHelsinki
  • Telefon Kodu+358
  • Kuruluş Tarihi29 Mart 1809
  • Nüfus5.439.000
  • Milli MarşıMaamme
  • Para BirimiEuro
  • Finlandiya Ankara BüyükelçiliğiGaziosmanpaşa, 06700 Çankaya/Ankara
Finlandiya Vizesi

Finlandiya Vizesi

Finlandiya vizesi, Schengen vizesine dahildir. Diğer Schengen ülkelerin de olduğu gibi, Finladiya’yı da ziyaret öncesi Schengen vizesi almanız gerekmektedir.

Schengen bölgesine girmek için vize şartları ve Finlandiya vize işlemleri için gerekli evraklara danışman arkadaşlarımızı arayarak bilgi alabilirsiniz.

Türk vatandaşlarının Schengen bölgesine giriş yapabilmesi için vize gereklidir. Özel pasaport, hizmet pasaportu, yeşil pasaport veya diplomatik pasaport sahiplerinin durumu istisnaidir; bu pasaport sahipleri için vize gerekliliği yoktur ve altı ay içinde üç aydan fazla olmamak üzere Schengen ülkelerinde vizesiz kalabilirler.

Çalışma amaçlı gidecek  kişilerin oturma iznine başvurmaları gerekir. Oturma iznine ilişkin konularda karar verme yetkisi Finlandiya Göçmenlik Servisi‘ne aittir.

Yabancı uyruklu olup Türkiye’de oturum izni olan kişiler Büyükelçimizden vize başvurusu yapabilirler.

Schengen ülkeleri tarafından verilmiş geçerli bir vize ya da oturma iznine sahip kişilerin Schengen bölgesinde seyahat edebilmek için vizeye ihtiyaçları yoktur. Bu vize ile altı ay içinde 90 günü geçmemek üzere diğer Schengen ülkelerinde kalabilirler. Schengen Anlaşması yürürlüğe girmeden önce verilmiş olan ulusal oturma izinleri, kişiye diğer Schengen ülkelerine seyahat hakkı vermez.

Finlandiya Vize başvurusu önceden eksiksiz hazırlanmış olmalıdır. Vize başvuru işlemleri 15 gün zaman alır, ancak bu süreç elçiliğin kapalı olduğu Finlandiya ve Türkiye resmi tatillerine göre değişiklik gösterebilir. Ancak bazı istisnai durumlarda 30 gün de sürebilir.

Finlandiya vizesi için davet mektubunun aslı başvuru sahibine, firmamıza ya da doğrudan büyükelçiliğe, yollanmalıdır.  Davetiyeler tanınabilir bir e-posta adresinden gönderilmelidir.

Finlandiya Vizesi İçin Gerekli Belgeler

Finlandiya vizesi almak için gerekli evraklar

Şirket Sahipleri için Finlandiya Vizesi

Şirket Sahipleri için Turistik Finlandiya Vizesi • En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız) • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf •...Detaylı Bilgi

Çalışanlar için Finlandiya Vizesi

Çalışanlar için Turistik Finlandiya Vizesi • En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız) • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf • Şirket...Detaylı Bilgi

Devlet Memurları için Finlandiya Vizesi

Devlet Memurları için Turistik Finlandiya Vizesi • En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız) • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf •...Detaylı Bilgi

Esnaf ve Sanatkarlar için Finlandiya Vizesi

Esnaf ve Sanatkarlar için Turistik Finlandiya Vizesi • En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız) • 3×4 Formatında arka formatı beyaz 2...Detaylı Bilgi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Finlandiya vizesi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Turistik Finlandiya vizesi • En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız) • 3×4 Formatında arka formatı beyaz...Detaylı Bilgi

Emekliler için Finlandiya vizesi

Emekliler için Finlandiya vizesi • En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız) • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf • Finlandiya Başkonsolosluğuna...Detaylı Bilgi

Ev Hanımları için Finlandiya vizesi

Ev Hanımları için Finlandiya vizesi • En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız) • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf • Tüm...Detaylı Bilgi

Öğrenciler için Finlandiya vizesi

Öğrenciler için Finlandiya vizesi • En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız) • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf • Ebeveynler tarafından...Detaylı Bilgi