ESTONYA VİZESİ

ESTONYA

Genel Özellikleri

  • BaşkentiTallinn
  • Telefon Kodu+372
  • Kuruluş Tarihi
  • Nüfusu1.340 Milyon
  • Milli MarşıMu isamaa, mu õnn ja rõõm
  • Para BirimiEuro
  • Estonya Ankara BüyükelçiliğiGölgeli Sokak No:16 Gaziosmanpaşa 06700 Ankara/Türkiye
Estonya Vizesi

Estonya Vizesi

ESTONYA VİZESİ

Estonya’nın ABD, Andorra, Arjantin, Avustralya, Bolivya, Brezilya, Brunei, Bulgaristan, El Salvador
Guatemala, Güney Kore vs. gibi ülkeler dışındaki tüm ülkelere vize uygulaması vardır.

ESTONYA ViZE TiPLERi

Havaalani transit vize (A tipi) : Estonya Havaalanında uluslararası transit bölgesine giriş için ve kişinin kanunen girişinin uygun olduğu bir sonraki transit ülkeye ya da varış ülkesine hareketine kadar orada kalması için verilen vizedir. Bu vize ile Estonya’ya giriş yapamaz ve konaklama sağlayamazsınız.

Transit vize (B tipi) :  Tek ya da çift-girişli, Estonya üzerinden kişinin kanunen girişinin uygun olduğu bir sonraki transit ülkeye ya da varış ülkesine transit yolculuk için verilen vize. Transit vize profesyonel ya da istihdam görevlerinin tamamlanması için gerekli olduğu durumda çok girişli olarak ta verilebilir.

Kisa süreli vize (C tipi) : Schengen bölgesine Elçiliğin inisiyatifinde tek ya da çok girişli olarak ve Schengen ülkesinde kalış için verilen vize.

Uzun süreli vize (D tipi) – Tek ya da çoklu giriş ve kalış için verilen vize. ( örn. Yabancı medyayı temsil eden resmen tanınmış gazetecilere, Estonya Fahri Konsoloslarına, kısa süreli çalışma izin işlemlerini vize başvurusundan önce tamamlamış olanlara ve aile bireylerine (eş, çocuk ve bakmaya yükümlü olduğu yetişkin çocuk).

Uzun süreli vizeler yalnizca Estonya’da gecerlidir. Estonya vizesi

Not: Erasmus ögrencileri Estonya’da 90 günden fazla kalacaklari icin oturma iznine basvurmalidir.

 

Aşağıda Belirtilen Kişiler, Estonya Vize Başvuru Ücretinden Muaftırlar :

Estonya’ya, Estonya Cumhurbaşkanı’nın, Parlamento üyelerinin, Estonya hükümeti üyelerinin, Yargıtay Başkanı’nın, Sayıştay Başkanı’nın, Danıştay Başkanı’nın, Anayasa Mahkemesi Başkanının, Genel Kurmay Başkanı’nın daveti üzerine veya Dış Politika, Kalkınma Politikası ya da diger önemli ulusal çıkarlar ya da insani nedenlerle gelenler.
6 yaşın altındaki çocuklar,
Hükümetlerce ya da Avrupa Birliği kanunlarınca yapılan uluslararası antlaşmalar, uluslararası yükümlükler ya da uygulamalar kapsamındaki hükümetin kararları tarafindan önceden belirlenmiş durumlardaki kişiler; AB Ülkelerinin, Avrupa Ekonomik Topluluğu ülkelerinin ya da İsviçre Konfederasyonunun vatandaşlarının aile bireyleri; Öğrenciler, yüksek lisans öğrencileri ve eğitim veya eğitime bağlı staj amacıyla eğitimlere eşlik eden öğretmenler. Bilimsel araştırmalar gerçekleştirmek üzere Avrupa Birliği içinde seyahat eden araştırmacılar.

Estonya vizesi için gerekli belgeleri tarafımıza göndermeniz yeterlidir.

Schengen vizesi için diğer sayfalarımıza bakabilirsiniz.

ESTONYA BÜYÜKELÇİLİĞİ

Estonya vizesi almak için gerekli evraklar

Şirket sahipleri için Estonya vizesi

Şirket sahipleri için Turistik Estonya vizesi Estonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. ( 5...Detaylı Bilgi

Çalışanlar için Estonya vizesi

Çalışanlar için Turistik Estonya vizesi (Çalışanlar için Estonya Vizesi) Estonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Estonya vizesi almak...Detaylı Bilgi

Devlet memurları için Estonya vizesi

Devlet memurları için Turistik Estonya vizesi Estonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Esnaf ve Sanatkârlar için Estonya vizesi

Esnaf ve Sanatkârlar için Turistik Estonya vizesi Estonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Estonya vizesi almak için...Detaylı Bilgi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Estonya vizesi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Turistik Estonya vizesi Estonya’ya ticari vize almak için antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış olan, Estonya baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep...Detaylı Bilgi

Emekliler için Estonya vizesi

Emekliler için Estonya vizesi Estonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Estonya vizesi almak için 2 adet biyometrik...Detaylı Bilgi

Ev Hanımları için Estonya vizesi

Ev Hanımları için Estonya vizesi Estonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Estonya vizesi almak için 2 adet...Detaylı Bilgi

Öğrenciler için Estonya vizesi

Öğrenciler için Estonya vizesi Estonya vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Estonya vizesi almak için 2 adet biyometrik...Detaylı Bilgi