ÇİN VİZESİ

ÇİN

Genel Özellikleri

  • BaşkentiPekin
  • Telefon Kodu+86
  • Kuruluş Tarihi1 Ekim 1949
  • Nüfus1.357.000.000
  • Milli MarşıFormoza
  • Para BirimiRenminbi
  • Çin Ankara Büyükelçiliği100. yıl mahallesi Horasan Sokak Çankaya Ankara
Çin Vizesi

ÇİN VİZESİ

Çin seyahati gerçekleştirecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülkeye seyahatleri öncesinde Çin vizesi almaları gerekecektir. Çin vizesi, Çin Konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu acenteler aracılığıyla alınabilirken Çin Başkonsolosluğu İstanbul veya Çin Büyükelçiliği Ankara Konsolosluk bölümü direk olarak yapılan Çin vizesi başvurularını istisnai durumlar dışında kabul etmemektedir. Çin vize işlemleri için Çin Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş acenteler aracılığıyla vize başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İlk defa Çin vizesi başvurularında bulunacak kişiler için ise geçerli bir gerekçe ve istisnai durumları göz önünde bulundurulması dışında başvuru sahibine tek girişli Çin vizesi ibraz edilecektir.

Tek girişli Çin vizesi, başvuru sahibine Çin Halk Cumhuriyeti’ nde bir defaya mahsus giriş yapabilme olanağı tanımaktadır. 3 ay geçerli süresi bulunan, başvuru sahibine maksimum 30 gün konaklama olanağı tanıyan Çin Halk Cumhuriyeti vizesi tek girişli, çift girişli ve çok girişli vize olarak hazırlanabilmektedir. Çin vizesi işlemleri, başvuru işlemleri sırasında herhangi bir aksi durum yaşanmaması halinde başvuru yapılan tarihten itibaren bir ertesi hafta aynı günde neticelenecektir. Çin başkonsolosluğu İstanbul, Çin Büyükelçiliği Ankara ve Çin Türkiye Konsoloslukları Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri vize başvuruları kabul etmekte ve vize işlemleri sonuçlandırmaktadır. Söz konusu süre Konsolosluk tatil günleri göz önünde bulundurulmadan, Çin vize başvurularında olası bir yoğunluk nedeni ile işlem sonuçlanma süresi uzaması dışında belirtilmiştir.

 

Çin Halk Cumhuriyeti’ nden Hong Kong ve Makau’ ya geçiş yapılacak olunması halinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hong Kong ve Makau vizelerini almaları gerekmeyecektir. Ancak alınacak olan tek girişli Çin vizesi kişi sadece Çin Halk Cumhuriyeti’ ne, Makau’ ya veya Hong Kong’ a seyahat edebilecektir. Bu sebeple Hong Kong, Makau veya Çin Halk Cumhuriyeti’ ne birlikte seyahat gerçekleştirecek kimselerin Çift girişli veya Çok girişli Çin vizesi alarak seyahat etmeleri zorunludur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Çin Halk Cumhuriyeti’ ne giriş yapması halinde 24 saat içerisinde ülkenin kamu güvenliğinden sorumlu birimlerine giderek adres bildirmeleri zorunludur. Çin Halk Cumhuriyetinde otelde konaklama yapılması halinde ise otel görevlileri kayıt işlemlerini gerçekleştirecektir.

İstanbul Çin Başkonsolosluğu ve Ankara Çin Büyükelçiliği Salı ve Perşembe günleri  vize işlemleri için herhangi bir çalışması yoktur. Çin vizesi için yetkili kılınmış yetkili acenteler ile vize başvuruları ise Çin vize başvuruları sadece Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri gerçekleştirilebilecektir.

Çin Vizesi

Çin vizesi, Çin Başkonsolosluğu İstanbul tarafından yetkilendirilmiş acenteler aracılığıyla alınabilecektir. Çin Başkonsolosluğu İstanbul veya Ankara Çin Büyükelçiliği Konsolosluk bölümü şahsi olarak yapılacak başvuruları ise kabul etmez. Çin vizesi için gerekli evraklar yetkili acenteler aracılığıyla eksiksiz ve başarılı bir şekilde organize edilmeli ve  vize ücreti konuyla ilgili bankaya yatırılmasıyla vize alınabilecektir.

 

Çin Konsolosluğu, Çin Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Çin vizesi için gerekli belgeler yapacak olduğunuz seyahatinizin içeriğine göre değişiklik gösterecektir. Çin’e yapılacak olan seyahat fuar, konferans toplantı ve ticari bir gerekçe içermesi halinde ticari Çin vizesi, kısa süreli, davetiyesiz bir seyahatte bulunulması halinde turistik Çin vizesi, akraba ve ülkede bulunan bir arkadaşınızın ziyaret edilecek olması halinde Çin aile/akraba/ziyaret vizesi işlemlerinde bulunulmalıdır. Çin Halk Cumhuriyeti seyahatinizin içeriği Çin vizesi için gerekli evraklarınızı belirleyecektir, seyahatinizin amacına göre vize başvurusunda bulunmayı göz önünde bulundurmalısınız.

Çin vize başvuru formu, Çin Başkonsolosluğu tarafından hazırlanmış resmi bir belgedir. Çin vize başvuru formu, Çin Konsolosluğunun vize başvuru sahipleri hakkında bilgi edinebilmesini sağlarken eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgilerle doldurulmalıdır. Çin vize başvuru formu olmadan yapılacak olan tüm vize başvurularını Çin Konsolosluğu geri çevirecektir. Çin vize başvuru formu eksiksiz, gerçeğe uygun bilgilerle ve büyük harfle doldurulmalıdır. Çin vize başvuru formu İngilizce ve Çin’ce olarak doldurulabilirken başvuru belgeleri arasında bulundurulması zorunludur. Ayrıca Çin vizesi başvuru formunda verilecek olan bilgilerin Çin vizesi başvuru evraklarında bulunan bilgileri desteklemesini ise Çin Başkonsolosluğu göz önünde bulunduracaktır.

Çin Vizesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

–          Çin Konsolosluğu 1 Eylül tarihinden itibaren tüm Çin F vizelerini M vize olarak değiştirecektir.

–          Türkiye’den Çin vizesi için başvuruda bulunacak olan yabancı uyruklu vize başvuru sahiplerinin en az 1 yıllık ikamet izni olup ve ikamet izninin en az 6 geçerliliği bulunmalıdır.

–          Türkiye’den yapılacak olan Çin vizesi başvuruları için resmi davetiye istenen ülkeler,

(Nijerya, Pakistan, Fransa, Gana, Irak, Hindistan, Kongo)

–          Çin vizesi için Türkiye’den başvuru yapamayan ülkeler,

(Vatikan, Kosova, KKTC, İran, Suriye, Yemen, Suudi Arabistan, Bangladeş, Afganistan, Tacikistan, Kırgızistan, Mali, Cezayir, Lübnan, Mısır, Libya, Somali )

–          Çin vize işlemleri için son 10 yıl içerisinde alınmış en az 6 ay geçerli ve en az 2 boş sayfası bulunan pasaportlar kullanılmalıdır.

Önemli Duyuru !!!

·  Ticari başvurularda Çin’den davet eden firmaların davet mektupları kabul edilmeyecek olup; Yetkilendirilmiş Çin’in resmi devlet kuruluşlarının vereceği davet mektubu (BELEDİYE DAVETİYESİ) talep edilecektir.

· Turizm amaçlı olarak Çin’e seyahat edecek olan kişilerin başvurduğu Turistik vize başvuruları kabul edilmeyecek olup, turistik amaçlı sadece grup vize başvuruları kabul edilecektir.             

Çin Halk Cumhuriyeti Elçiliği

Çin Vizesi alma sürecinizde vize kapıda ekibi olarak sizlere profesyonel danışmanlığımız ile yol göstermeye hazırız.100% Garantili Çin Vizesi

Almanya Vizesi, Amerika Vizesi, Avusturya Vizesi, Belçika Vizesi, Çek Cuhm. Vizesi, Çin Vizesi, Dubai Vizesi, Fransa Vizesi, Hindistan Vizesi, Hollanda Vizesi, İngiltere Vizesi, İspanya Vizesi İsviçre Vizesi, İtalya Vizesi, Romanya Vizesi, Macaristan Vizesi, Malta vizesi

Turistik Yerleri

Çin vizesi almak için gerekli evraklar

Şirket sahipleri için Çin vizesi

Şirket sahipleri için Turistik Çin vizesi Çin vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Çalışanlar için Çin vizesi

Çalışanlar için Turistik Çin vizesi Çin vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Çin vizesi almak için 2 adet...Detaylı Bilgi

Devlet memurları için Çin vizesi

Devlet memurları için Turistik Çin vizesi Çin vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Esnaf ve Sanatkârlar için Çin vizesi

Esnaf ve Sanatkârlar için Turistik Çin vizesi Çin vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Çin vizesi almak için...Detaylı Bilgi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Çin vizesi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Turistik Çin vizesi Çin’ya ticari vize almak için antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış olan, Çin baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep...Detaylı Bilgi

Emekliler için Çin vizesi

Çin vizesi Çin vizesi, almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Çin vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka...Detaylı Bilgi

Ev Hanımları için Çin vizesi

Çin vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Çin vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Öğrenciler için Çin vizesi

Çin vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Çin vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır. (Arka fonu...Detaylı Bilgi

Çin Vizesi için Sıkça Sorulan Sorular

Çin vizesi başvurusu için bankada ne kadar para olması gerekir?

Çin konsolosluğu gönderdiğiniz hesap dökümünde bulunan hareketlerin aktif olmasına, düzenli olarak kullanılıp kullanılmadığına ve kalacağınız tarih aralığında bulunan miktarın harcamalarınızı karşılayıp karşılamadığına dikkat etmektedir.Genel olarak ele alındığında, banka hesabınızın...Detaylı Bilgi

Çin vizesi başvuru ücretini nasıl ve nereye ödeyebiliriz?

Çin vizesi için başvuru ücretiniz danışmanlık ücretimize dahil olmaktadır ve bu ödemeyi sizlerin yerine biz yapmaktayız.Detaylı Bilgi

Çin vizesi ne kadar zamanda çıkar ?

Çin vizesi ne kadar zamanda çıkar ?/a>Çin vizesi başvurunuzun sonuçlanma süreci elçiliklerdeki yoğunluklar ve ülkeler arası anlaşmaların sık sık güncellenmesinden dolayı değişiklik göstermektedir.Bu süreç 3 gün ila 1 hafta...Detaylı Bilgi