ÇEK CUMHURİYETİ VİZESİ

ÇEK CUMHURİYETİ

Genel Özellikleri

  • BaşkentiPrag
  • Telefon Kodu+420
  • Kuruluş Tarihi1 Ocak 1993
  • Nüfus10.021.000
  • Milli MarşıKde domov muj
  • Para BirimiCrown
  • Çek Cumhuriyeti Ankara BüyükelçiliğiKaptanpaşa Sokak no:15 GOP Çankaya/Ankara
Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek vizesi

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek Cumhuriyeti Vizesi, SSK’ lı Çalışanlar İçin Çek Cumhuriyeti Turistik Vize Evrakları

1 – Çek Cumhuriyeti Vizesi, Şirketin antetli kağıdına Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna hitaben İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi. (Dilekçenizde 5 ana madde belirtilmelidir.)

a.Seyahatin amacı, tarihleri, seyahat edecek kişin görevleri ve seyahatin sponsoru

b.Şirket yetkilisi tarafından imzalanmalı ve kaşe olmalıdır.

2 – Son 3 ay içinde alınmış faaliyet belgesi. (Daha önce Schengen vizesi olanlar için fotokopi kabul edilmektedir.)

3 – Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi (Kuruluş, sermaye arttırımı, adres değişiklikleri olmuşsa belirtilmelidir.)

4 – Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi

5 – Güncel Tarihli Vergi Levhası fotokopisi

6 – SGK İşe Giriş Bildirgesi

7 – SGK Hizmet Dökümü

8 – Son 3 aya ait İmzalı ve kaşeli Maaş Bordroları

9 – Kimlik fotokopisi

10 – Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü

a. Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalı ve en az 2500 tl bakiye bulunmalıdır

b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalı ve banka imza sirküleri de eklenmelidir

11 – 10  yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport (Varsa eski pasaportlarda verilmelidir.)

12 – 35X45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş  olan 2 adet biyometrik fotoğraf

13 – Otel Rezervasyonu (confirmations)

14 – Seyahat sağlık sigortası

Çek Cumhuriyeti Vizesi, Şirket Sahipleri İçin Çek Cumhuriyeti Turistik Vize Evrakları

1 – Şirketin antetli kağıdına Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi. (Dilekçenizde 5 ana madde belirtilmelidir.)

a.Seyahatin amacı, tarihleri, seyahat edecek kişinin görevi ve seyahatin sponsoru
b.Şirket yetkilisi tarafından imzalanmalı ve kaşe olmalıdır.

2 – Son 3 ay içinde alınmış faaliyet belgesi. Daha önce Schengen vizesi olanlar için fotokopi kabul edilmektedir.

3 – Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi (Kuruluş, sermaye arttırımı, adres değişiklikleri olmuşsa belirtilmelidir.)

4 – Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi

5 – Güncel Tarihli Vergi Levhası fotokopisi

6 – Kimlik fotokopisi

7- Banka Hesap Cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü

a. Son hesap hareketi 15 günden eski olmamalı ve en az 2500 tl bakiyesi bulunmalıdır
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalı ve banka imza sirküleri de eklenmelidir

8 – 10  yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport (Varsa eski pasaportlarda verilmelidir.)

9 – Son 3 ay içerisinde çekilmiş  olan 2 adet biyometrik fotoğraf

10 – Kişisel bilgi formunu doldurunuz.

11 – Otel Rezervasyonu (confimations) ve Uçak bileti

12 – Seyahat sağlık sigortası

Çek Cumhuriyeti Vizesi, Emekliler İçin Çek Cumhuriyeti Turistik Vize Evrakları

1 – Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi. (Dilekçenizde 3 ana madde belirtilmelidir.)
– Seyahatin amacı, tarihleri ve seyahatin sponsoru

2 – Emekliliğinizi gösteren belge

a. Emeklilik kartı ve emekli olduğunun kurumdan alınmış emekliliğinizi gösterir yazı
b. Emeklilik maaşınızın yattığı bankadan alınmış son 3 aylık döküm ve sağlık karnesi (belgelerinden herhangi birinin aslı)

3 – Kimlik fotokopisi

4 – Evli olanlar için Evlilik Cüzdanı fotokopisi veya nüfus kayıt örneği

5 – Banka Hesap Cüzdanı veya son 3 aya ait banka hesap dökümü

a. Minimum 2500 TL bakiyesi bulunmalı ve en son hesap hareketi 15 günden eski olmamalıdır
b. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalı ve banka imza sirküleri eklenmelidir

6 – Varsa Tapu fotokopisi, Araç ruhsat fotokopisi, Kira sözleşmesi fotokopisi
7 – 10 yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport
8 – 35X45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş  olan 2 adet biyometrik fotoğraf
9 – Otel rezervasyonu (confirmations) ve Uçak rezervasyonu
10 – Seyahat sağlık sigortası

Çek Cumhuriyeti Vizesi, Öğrenciler İçin Çek Cumhuriyeti Turistik Vize Evrakları

1 – Masrafları karşılayan kişiden Çek Cumhuriyeti Konsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi (4 ana maddeden oluşmalı)
a.Dilekçede yakınlık derecesi belirtilip seyahatin gidiş dönüş tarihleri, seyahatin amacı ve masrafları üstleneceğine dair beyan

2 – Masrafları karşılayan kişinin maddi durum ve gelir evrakları.

a.Banka hesap cüzdanı veya hesap dökümü.
b.Emekli ise emeklilik evrakları
c.SSK’lı çalışan ise gelir belgeleri
d.Şirket sahibi ise şirket evrakları
e.Devlet memuru ise çalıştığı kurumdan gelir belgeleri
f.Varsa tapu fotokopisi, araç ruhsat fotokopisi, kira sözleşmesi fotokopisi

3 – Vize başvurusunda bulunan kişi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan son 6 ay içinde çıkarılmış noter onaylı muvafakatnamenin aslı

4 – Kimlik fotokopisi

5 – Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

6 – Okuldan alınmış Orijinal Öğrenci belgesi (yeni mezunsa ve çalışmıyorsa diplomanın fotokopisi)

7 – 10 yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport (Varsa eski pasaportlarda verilmelidir.)

8 – 35X45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş olan 2 adet biyometrik fotoğraf

10 – Otel rezervasyonu (confirmations) ve Uçak bileti rezervasyonu

11 – Seyahat sağlık sigortası

Çek Cumhuriyeti Vizesi, Avukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi- Mühendisler İçin Çek Cumhuriyeti Turistik Vize Evrakları

Not2: Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na vize başvurusu için sunulacak olan tüm belgelerin güncel olduğundan emin olunuz (son 3 aya ait belgeler).

Not3: Çek Cumhuriyeti vizesi başvurunuz sırasında ya da sonrasında bu websitesinde belirtilen belgelere ek olarak Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu ek belge sunmanızı isteyebilir.

Not4: Çek Cumhuriyeti vize başvurunuz için beyan ettiğiniz belgelerin eksikliği, Schengen kuralları dahilinde başvurunuzun reddedilmesine sebebiyet verebilir.

Not5: Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu daha önce almış olduğunuz Çek Cumhuriyeti vizeniz yoksa başvuruya şahsen gelmenizi istemektedir.

Not6: Daha önce almış olduğunuz Çek Cumhuriyeti vizesi ile sürekli başka ülkelere giriş yaptıysanız, yeni vize başvurunuz sırasında nedenlerini anlatmak üzere Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu sizi görüşmeye çağıracaktır.

 

çek vizesi

çek vizesi alma

Çek Cumhuriyeti Vizesi alma sürecinizde vize kapıda ekibi olarak sizlere profesyonel danışmanlığımız ile yol göstermeye hazırız.100% Garantili Çek Cumhuriyeti Vizesi

Çek Cumhuriyeti Vizesi

Almanya Vizesi, Amerika Vizesi, Avusturya Vizesi, Belçika Vizesi, Çek Cuhm. Vizesi, Çin Vizesi, Dubai Vizesi, Fransa Vizesi, Hindistan Vizesi, Hollanda Vizesi, İngiltere Vizesi, İspanya Vizesi, İsviçre Vizesi, İtalya Vizesi, Romanya Vizesi, Macaristan Vizesi, Rusya Vizesi, yurtdışı vizesi, yurtdışı vize, norveç vizesi

cek-cumhuriyeti-vizesi

cek-cumhuriyeti-vizesi

Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği

Turistik Yerleri

Çek Cumhuriyeti vizesi almak için gerekli evraklar

Şirket sahipleri için Çek Cumhuriyeti vizesi

Şirket sahipleri için Turistik Çek Cumhuriyeti vizesi Çek Cumhuriyeti vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik...Detaylı Bilgi

Çalışanlar için Çek Cumhuriyeti vizesi

Çalışanlar için Turistik Çek Cumhuriyeti vizesi Çek Cumhuriyeti vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Çek Cumhuriyeti vizesi almak...Detaylı Bilgi

Devlet memurları için Çek Cumhuriyeti vizesi

Devlet memurları için Turistik Çek Cumhuriyeti vizesi Çek Cumhuriyeti vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) 2 adet biyometrik...Detaylı Bilgi

Esnaf ve Sanatkârlar için Çek Cumhuriyeti vizesi

Esnaf ve Sanatkârlar için Turistik Çek Cumhuriyeti vizesi Çek Cumhuriyeti vizesi almak için en az 6 ay geçerli Pasaportunuzun bulunması gerekmektedir. (Pasaportlarınız son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Çek Cumhuriyeti...Detaylı Bilgi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Çek Cumhuriyeti vizesi

Doktor, Avukat ve Eczacılar için Turistik Çek Cumhuriyeti vizesi Çek Cumhuriyeti’ya ticari vize almak için antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış olan, Çek Cumhuriyeti baş konsolosluğuna hitaben...Detaylı Bilgi

Emekliler için Çek Cumhuriyeti vizesi

Emekliler için Çek Cumhuriyeti vizesi Çek Cumhuriyeti vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Çek Cumhuriyeti vizesi: almak için...Detaylı Bilgi

Ev Hanımları için Çek Cumhuriyeti vizesi

Çek Cumhuriyeti vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Çek Cumhuriyeti vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Öğrenciler için Çek Cumhuriyeti vizesi

Çek Cumhuriyeti vizesi almak için en az 6 ay geçerli olan pasaportunuz olmalıdır. (Pasaportunuz son 10 yıldan eski olmamalıdır.) Çek Cumhuriyeti vizesi almak için 2 adet biyometrik fotoğrafınız olmalıdır....Detaylı Bilgi

Çek Cumhuriyeti Vizesi için Sıkça Sorulan Sorular

Çek Cumhuriyeti vizesi başvurusu için bankada ne kadar para olması gerekir?

Çek Cumhuriyeti konsolosluğu gönderdiğiniz hesap dökümünde bulunan hareketlerin aktif olmasına, düzenli olarak kullanılıp kullanılmadığına ve kalacağınız tarih aralığında bulunan miktarın harcamalarınızı karşılayıp karşılamadığına dikkat etmektedir.Genel olarak ele alındığında, banka...Detaylı Bilgi

Çek Cumhuriyeti vizesi başvuru ücretini nasıl ve nereye ödeyebiliriz?

Çek Cumhuriyeti vizesi için başvuru ücretiniz danışmanlık ücretimize dahil olmaktadır ve bu ödemeyi sizlerin yerine biz yapmaktayız.Detaylı Bilgi

Çek Cumhuriyeti vizesi ne kadar zamanda çıkar ?

Çek Cumhuriyeti vizesi başvurunuzun sonuçlanma süreci elçiliklerdeki yoğunluklar ve ülkeler arası anlaşmaların sık sık güncellenmesinden dolayı değişiklik göstermektedir.Bu süreç 3 gün ila 1 hafta arasında değişmektedir.Başvurularınızın konsoloslukların randevu sistemi...Detaylı Bilgi